Střední řízená náprava pro kloubový autobus s nízkou podlahou - Kadrman, Miloslav (Univerzita Pardubice, 2005)
Diplomová práce se zabývá konstrukčním návrhem tuhé řízené střední nápravy pro nízkopodlažní kloubový autobus firmy SOR Libchavy s.r.o. Obsahuje, mimo jiné, základní kontrolu lichoběžníku řízení, pevnostní výpočty hlavních součástí nápravy a sestavný výkres nápravy.
Central controlled axle for a low floor articulated bus
Keywords: autobusy; kloubové vozy; nápravy; konstrukce