Rozbor aspektů souvisejících s přepravou nebezpečného zboží v železniční dopravě - Skácelová, Denisa (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku týkající se přepravy nebezpečného zboží v rámci železniční dopravy. Obsahuje legislativu, podle které se řídí, uvedena jsou i rizika, která mohou vzniknout v rámci této přepravy. Uvedené jsou i možnosti značení a balení. V práci jsou uvedeny povinnosti všech účastníků přepravy, možnosti eliminace rizik a jejich krytí prostřednictvím pojištění.
Analysis of aspects related to the transport of dangerous goods in rail transport
Keywords: nebezpečné zboží; přeprava; balení; RID; doprava; bezpečnost při přepravě; rizika; dangerous goods; transport; packaging; transport; safety in transportation; risks