Současná situace a nové výzvy v analytice životního prostředí - Landsmanová, Monika (Univerzita Pardubice, 2015)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou znečištění životního prostředí tzv. ,,novými" kontaminanty. Tyto kontaminanty jsou charakteristické neustálým přísunem do životního prostředí. V práci jsou postupně popsány jednotlivé skupiny, jako jsou tenzidy, hormonální antikoncepce a léčiva. Cílem bakalářské práce bylo u jednotlivých skupin kontaminantů popsat vhodné analytické metody k jejich detekci.
Present State and New Chalenges in Envirinmental Analysis
Keywords: emerging contaminants; surfactants; hormonal contraceptives; pharmaceuticals; nové kontaminanty; tenzidy; hormonální antikoncepce; léčiva