Úskalí zdravotně-sociální práce s duševně nemocnými - Pařízková, Radka (Univerzita Pardubice, 2013)
Tato práce se zabývá duševními nemocemi, zdravotně-sociální prací a specifiky práce s lidmi s duševní poruchou. Dále se věnuje komunikaci, specifiky komunikace s duševně nemocnými a institucemi, které pečují o duševně nemocné. Výzkumná část je věnována hodnocení zdravotně-sociální práce s duševně nemocnými v psychiatrických léčebnách a terénních službách. Hlavním cílem je porovnat rozdíly v práci v jednotlivých zařízeních a zhodnotit úskalí zdravotně-sociální práce s duševně nemocnými.
Rigours of health and social work with mentally ill people
Keywords: zdravotně-sociální práce; sociální služby; duševní nemoci; komunikace; instituce; healthy-social work; social services; mental illness; communication; institution