Systém pro evidenci citací - Neuwirthová, Věra (Univerzita Pardubice, 2008)
Tato bakalářská práce je zaměřena na bibliografické citace, citační ohlasy a na tvorbu systému, který by umožnil vytvořit databázi těchto citačních ohlasů. V první části jsou vysvětleny parametry bibliografických citací, jaké pro ně platí zásady a jaké základní normy upravují jejich použití. Dále je zde popsáno hodnocení vědeckých prací, a to pomocí citačního indexu, impakt faktoru a dalších měřítek hodnocení. Druhá část bakalářské práce se zabývá tvorbou informačního systému s názvem Systém pro evidenci citací. Základní činnosti u tohoto systému jsou přidávání a vyhledávání citací z databáze citací. Je zde uveden postup jeho tvorby, stanovení parametrů, návrh a implementace tohoto systému.
Citation evidence system
Keywords: Citace; citační ohlasy; evidence; vědecké práce; hodnocení; Databáze; Citation; citation resounds; evidence; scientific works; Evaluation; databases