Stanovení látek a kontaminantů v motorových palivech - Vilušínská, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2011)
Tématem této bakalářské práce je stanovení látek a kontaminantů v motorových palivech.V práci jsou zahrnuty metody stanovení látek vyskytujících se v ropě. To jsou např. sirné, dusíkaté, kyslíkaté sloučeniny a další prvky jako je uhlík, vodík a fosfor. Některé ovlivňují chování paliv pozitivně, některé negativně. Záleží na koncentraci dané látky. Práce zahrnuje také stanovení MEŘA a vody v motorových palivech.
Determination compounds and contaminants in fuel
Keywords: ropa; motorová paliva; kontaminanty; nafta; aditiva; petroleum; fuels; contaminants; naphta; additives