Dynamika vztahů v profesionálním a amatérském basketbalu - Lachman, Luboš (Univerzita Pardubice, 2017)
Předmětem bakalářské práce je zkoumání dynamiky vztahů v profesionálním a amatérském basketbalovém týmu. Zaměřuje se na popis faktorů, které ovlivňují vztahy s trenérem a mezi hráči navzájem, a na to, co ovlivňuje rivalitu uvnitř týmu a mezi soupeřícími týmy. Součástí bakalářské práce je terénní výzkum, v němž byly použity metody zúčastněného a přímého pozorování a strukturovaný rozhovor s otevřenými otázkami. Student je členem profesionálního i amatérského basketbalového týmu, jež jsou výzkumným vzorkem, a práci prokládá vlastními zkušenostmi a názory. Celá práce je sociálně antropologicky orientovaná.
Dynamics of relationships in professional and amateur basketball
Keywords: rivalita; sport; vztahy; volný čas; disciplína; basketbal; profesionalismus; amatérismus; Rivalry; sport; relationships; leisure; discipline; basketball; professionalism; amateurism