Podmínky získávání půjček a úvěrů od bank a nebankovních institucí - Bačkovská, Jitka (Univerzita Pardubice, 2017)
Cílem diplomové práce je zhodnocení stavu získávání půjček a úvěrů v ČR. Porovnat podmínky získávání půjček a úvěrů od bank a nebankovních institucí. Analyzovat potřeby regulace nebankovních institucí a stanovit klady a zápory regulace. Praktická část je zaměřena na analýzu nabízených jednotlivých úvěrových produktů vybraných bankovních a nebankovních institucí působících na českém finančním trhu. Došlo k přísnější regulaci a dohledu způsobenou zákonem č. 257/2016 Sb., o spotřebitelském úvěru, na bankovním i nebankovním trhu půjček a úvěrů. Závěr práce je zaměřen na zhodnocení poznatků, stanovení kladů a záporů regulace a doporučení pro zlepšení podmínek poskytování půjček a úvěrů od bank a nebankovních institucí.
Conditions for getting loans and credits from banks and non-banks institutions
Keywords: půjčky; úvěry; spotřebitelské úvěry; regulace; dohled; loans; credits; consumer loans; regulation; supervision