Brzdová soustava motocyklu - Kejíková, Barbora (Univerzita Pardubice, 2014)
Práce je věnována brzdové soustavě motocyklu se zaměřením na protiblokovací brzdový systém ABS. Teoretická část zahrnuje popis funkce tohoto systému. Praktická část je tvořena experimentální měření délek brzdných drah motocyklu a porovnáním rozdílů mezi nimi pro aktivovaný nebo deaktivovaný protiblokovací systém.
Brake system of a motorcycle
Keywords: brzdění; protiblokovací brzdový systém; elektronická řídící jednotka; hydraulický modulátor; směrová stabilita; braking; anti-lock braking system; electronic control unit; hydraulic modulator; directional stability