Analýza možnosti zvýšení výkonnosti zdravotnického zařízení - Nováková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2009)
Předmětem této diplomové práce je analýza výkonnosti zdravotnického zařízení. Na základě principu metody Balanced Scorecard, jako úspěšného nástroje strategického řízení, poukazuje na problémy a úzká místa v řízení a fungování konkrétního zdravotnického zařízení, klinické laboratoře. Výsledkem této analýzy je vyhodnocení varianty investičního záměru a návrh možných změn a opatření, jejichž zavedení do činnosti laboratoře by vedlo k vyšší výkonnosti.
Analysis of the possibility of increasing efficiency of a medical facility
Keywords: strategic govering; efficiency; Balanced ScoreCard; medical facility; clinical laboratory; Strategické řízení; výkonnost; zdravotnické zařízení; klinická laboratoř