Polská národnostní menšina na českém Těšínsku v oblasti školství a kultury - Lasotová, Martina (Univerzita Pardubice, 2003)
Práce nastiňuje historické souvislosti na českém Těšínsku. Zabývá se polským menšinovým školstvím a jeho minulou a současnou problematikou. Představuje kulturní a osvětové spolky a činnosti na tomto území.
The Polish minority in the region of Czech Těšínsko in education and culture
Keywords: národnostní menšiny; Poláci; školství; Kultura; Český Těšín