Abúzus nikotinu v těhotenství - Havlová, Alena (Univerzita Pardubice, 2019)
Téma bakalářské práce je "Abúzus nikotinu v těhotenství". Práce se skládá ze dvou částí, a to z části teoretické a z části průzkumné. Teoretická část obsahuje obecné informace o těhotenství a charakterizuje jednotlivé trimestry. Dále pak definuje závislost a její znaky. Zaměřuje se na ženy, které mají zkušenost s kouřením. Popisuje možnosti odvykání kouření v době těhotenství. Věnuje se také charakteristice pasivního kouření. V této části je též popsáno, jak jsou ženy informovány o rizicích kouření a jeho vlivu na plod v období těhotenství. Průzkumná část bakalářské práce se zabývá vyhodnocením zpracovaných dat získaných pomocí průzkumu. Cílem průzkumné části je zjistit informovanost těhotných žen o vlivu kouření na vývoj jejich plodu v době těhotenství. V této části jsou prezentovány výsledky průzkumného šetření. Průzkum byl orientován pouze na ženy, které mají zkušenost s kouřením.
Nicotine abuse during pregnancy
Keywords: těhotenství; abúzus; nikotin; plod; odvykání; pregnancy; abuse; nicotine; fetus; cessation