Vývoj obyvatelstva na základě sčítání lidu - Vohralíková, Lenka (Univerzita Pardubice, 1995)
V úvodu práce je zachycena historie a vývoj metodiky sčítání lidu od roku 1857 do r. 1991. Východiskem pro druhou část práce se stalo zatím poslední sčítání lidu z března 1991. Autorka se pokusila osvětlit metodiku sčítání i její aplikaci na vybranou geografickou lokalitu tj. Třebechovice pod Orebem.
Keywords: obyvatelstvo; sčítání lidu; metodika sčítání lidu; Třebechovice pod Orebem; historický vývoj