Zhodnocení vlivu obcí na konkurenceschopnost regionů - Kudrnová, Zuzana (Univerzita Pardubice, 2011)
Diplomová práce se prvně zaměřuje na vymezení problematiky regionů a regionálního rozvoje a také se věnuje tématu regionální konkurenceschopnosti a faktorům rozvoje, které ji podmiňují. Dále se zabývá charakteristikou obce a municipálně-ekonomického systému včetně vymezení nástrojů místního ekonomického rozvoje. Součástí práce je provedení analýzy aktivit rozvoje a zhodnocení vlivu nástrojů dané obce na konkurenceschopnost svého regionu.
Evaluation of the effects of municipalities on competitiveness of regions
Keywords: obce; regiony; ekonomické rozvoje; konkurenceschopnost; faktory konkurenceschopnosti; Pardubice; municipalities; regions; economic developments; competitiveness; factors of competitiveness