Nejčastější úrazy u dětí do 10 let a jejich primární ošetření ve zdravotnickém zařízení - Zemanová, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2025)
Ve své bakalářské práci se zabývám dětskou úrazovostí v rámci prvních 10 let života. V teoretické části je popsána charakteristika jednotlivých věkových skupin dětí a typologie nejčastějších úrazů s jejich popisem, rozdělením a primárním ošetřením ve zdravotnickém zařízení. Praktická část se zabývá statistikou úrazů v rámci letního a zimního měsíce na vybraném zdravotnickém pracovišti.
The most common injuries in children under 10 years old and their primary treatment in a medical facility
Keywords: děti; úrazy; traumatologie; nemocniční terapie; children; injuries; traumatology; hospital treatment