Anhydridy aromatických di- a tetra- karboxylových kyselin v syntéze organických polycyklických pigmentů - Pauk, Karel (Univerzita Pardubice, 2007)
Anhydridy a dianhydridy aromatických karboxylových kyselin v syntéze organických pigmentů. Přehled pigmentů, které z anhydridů a dianhydridů vycházejí. Syntéza a reakce dianhydridů pyromellitové a mellophanové kyseliny. Přípravy a analoga perinonového pigmentu, vycházející z dianhydridu pyromellitové kyseliny.
Anhydrides of aromatic di- and tetra- carboxylic acids in synthesis of polycyclic organic pigments
Keywords: pigmenty; pyromellitová kyselina