Stanovení aktivit desaturáz a elongáz v plazmě nemocných s akutním koronárním syndromem - Vobořilová, Lucie (Univerzita Pardubice, 2012)
V naší studii jsme se zaměřili na vztah jednotlivých mastných kyselin a enzymových aktivit desaturáz a elongáz k vybraným rizikovým faktorům ovlivňujícím rozvoj aterosklerózy. Byla studována úloha desaturáz a elongáz v lipidovém metabolismu.
Estimation of desaturase and elongase activities in patients with acute coronary syndrome
Keywords: kardiovaskulární onemocnění; desaturázy; elongázy; lipidy; cardiovascular disease; desaturase; lipids; gas chromatography