Meteostanice s webovým rozhraním - Šilhán, Michal (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem práce je vytvořit meteostanici s ethernetovým rozhraním za použití webového rozhraní jako je SitePlayer. Teoretická část bude obsahovat možnosti měření meteorologických veličin a principy měření teploty, tlaku, vlhkosti, případně jiných veličin. Dále pak přehled webserverových rozhraní, jako SitePlayer, Charon atd. s ohledem na použitelnost v mikroprocesorových systémech. V praktické části bude realizována jednoduchá stanice s měřením základních veličin (teplota, tlak) a s vybraným modulem. Stanice bude připojena do sítě a zprostředkovávat jednoduchou stránku s měřenými údaji.
Weather station with a web interface
Keywords: meteostanice; siteplayer; avr; mikroprocesory; ethernet; teplota; tlak; vlhkost; weather station; siteplayer; avr; microprocessor; ethernet; temperature; pressure; humidity