Praktické dopady nového systému zkoušení chemických látek - Novák, Ladislav (Univerzita Pardubice, 2018)
Práce je věnována problematice registrace chemické látky podle požadavků evropské legislativy. Všechny látky vyráběné a dovážené do Evropské unie musí mít prozkoumány nebezpečné vlastnosti. V rámci práce byla provedena ukázková registrace látky používané k povrchovým úpravám, využity byly rešeršní informace o vlastnostech této látky, které byly zpracovány v oficiálním nástroji pro zpracování dat, který je využíván při skutečné registraci.
The practical implications of the new testing system of chemicals
Keywords: registrace; REACH; vlastnosti; zkoušky; IUCLID; data; registration; REACH; properties; tests; IUCLID; data