Archivace rozsáhlých databází a datových skladů - Urbánek, Ladislav (Univerzita Pardubice, 2006)
Práce popisuje možnosti evidence a zpracování velkých objemů dat a obecné možnosti jejich archivace a zálohování. Na konkrétním příkladu informačních systémů daňové správy předkládá současný stav jejich archivace i zálohování. Na základě provedené analýzy informačních systémů i legislativního prostředí navrhuje možnosti zlepšení současného stavu a možnosti dalšího rozvoje.
Archiving the large databases and datawarehouses
Keywords: archivace; daňová správa; data; datové modely; Databáze; Datový sklad; Zálohování; archiving; tax administration; data; Data model; Database; datawarehouse; back up