Současné české a slovenské archivnictví - od společných základů k rozdílnosti v teorii a praxi - Šťovíček, Roman (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato práce se zabývá porovnáním současného českého a slovenského archivnictvím a spisovou službou ve všech jejich společných znacích vycházejících ze společné minulosti až po rozdíly mezi nimi v legislativě, archivní síti, přístupu k vedení elektronické spisové služby a péči vůči soukromoprávním původcům.
Contemporary Czech and Slovak Archives - from the Common Origins to the Differences in Theory and Practice
Keywords: archivy; archivnictví; současnost; spisová služba; archivní zákon; Česko; Slovensko; archives; archival science; present; records management; archival law; Czech; Slovak