Diabetická dyslipidémie - Stehlíková, Vendula (Univerzita Pardubice, 2014)
Bakalářská práce se zabývá problematikou metabolismu lipidů u onemocnění diabetes mellitus. V práci se poukazuje na problematiku metabolického syndromu a inzulínové rezistence, které jsou nedílnou součástí diabetes mellitus. Zároveň je zde charakterizována diabetická dyslipidémie a její působení na různé orgány lidského těla.
Diabetic dyslipidaemia
Keywords: Lipidy; inzulínová rezistence; metabolický syndrom; diabetes mellitus; dyslipidémie; Lipids; insulin resistance; metabolic syndrome; diabetes mellitus; dyslipidemia