Znalosti všeobecných sester ohledně aplikace nízkomolekulárních heparinů - Hasníková, Markéta (Univerzita Pardubice, 2016)
Cílem bakalářské práce je zjistit úroveň znalostí všeobecných sester ohledně aplikace nízkomolekulárních heparinů. Práce je rozdělena na dvě části teoretickou a výzkumnou. Teoretická část obsahuje informace o antikoagulanciích s konkrétním zaměřením na nízkomolekulární hepariny a na úlohu zdravotních sester ohledně jejich aplikace a sledování jejich účinků. Ve výzkumné části jsou v grafické podobě prezentovány výsledky z dotazníkového šetření. Získané poznatky sloužily k vytvoření edukačního materiálu určeného pro zdravotní sestry.
Knowledge of General nurses about application low-molecular weight heparins
Keywords: nízkomolekulární hepariny; znalosti; aplikace; zdravotní sestry; low-molecular weight heparins; knowledge; application; nurses