Pracovní migrace mezi Českou republikou a Slovenskem - Knězáčková, Radka (Univerzita Pardubice, 2012)
Diplomová práce se zabývá pracovní migrací mezi Českou republikou a Slovenskem. Popisuje migrační toky mezi těmito dvěma státy v uplynulých letech a zabývá se současnou situací v porovnání s migračními toky z ostatních zemí. Pracovní migrace je analyzována na úrovni krajů, a to jak z hlediska Klasifikace odvětvových činností, tak i z hlediska Klasifikace zaměstnání. V závěru práce je pomocí statistických metod nastíněn možný budoucí vývoj migračních toků mezi těmito zeměmi a změny, ke kterým by mohlo v budoucnu dojít.
Migration of labour among the Czech Republic and Slovakia
Keywords: trh práce; migrace; pracovní migrace; klasifikace ekonomických činností; klasifikace zaměstnání; labour market; migration; labour migration; classification of economic activities; classification of occupation