Ztvárnění regionálního prostoru v literárním díle Josefa Kocourka - Sehnalová, Michaela (Univerzita Pardubice, 2016)
Předkládaná diplomová práce se zabývá osobou Josefa Kocourka a jeho literárním dílem. Na základě metodologického postupu tematologie a zkoumání topoi tak, jak je předkládá Daniela Hodrová, je ve vybraných dílech Josefa Kocourka provedena textová analýza. Práce rovněž obsahuje část věnující se Nové Pace a lokálním fenoménům, které na Kocourka působily, recepci Kocourkova díla a zhodnocení literatury věnující se Josefu Kocourkovi.
Rendition of Regional Space in Literary work of Josef Kocourek
Keywords: Kocourek, Josef; Nová Paka; regionální literární prostor; topoi; regional literary space; topoi