Využití UAV pro identifikaci změn v krajině - Pávek, Adam (Univerzita Pardubice, 2020)
Práce navrhuje postup zpracování RGB snímků získaných pomocí UAV, následnou analýzu typů povrchů a identifikaci vzniklých časových změn ve sledované krajině. Mezi hlavní nástroje patří využití RGB indexů a klasifikačních metod.
Use of UAV for identification of landscape changes
Keywords: UAV; DPZ; zpracování dat; identifikace změn v krajině; klasifikace obrazu; vegetační indexy; zvýraznění obrazu; UAV; RS; data processing; identification of landscape changes; image classification; vegetation indices; image enhancement