Rodičovství homosexuálních párů v České republice - Blažková, Jana (Univerzita Pardubice, 2013)
Bakalářská práce pojednává o problematice rodičovství homosexuálních párů v České republice. Stěžejním tématem je homosexualita, její historie, registrované partnerství a způsoby řešení touhy po dítěti. Také se ale zabývá rodinou a potřebami dítěte. Výzkumná část práce je zpracována designem mnohapřípadové studie a zabývá se homosexuálními jedinci a jejich pohledem na jejich možné rodičovství v budoucnosti.
Parenthood Homosexuals in the Czech Republic
Keywords: homosexualita; rodina; děti; způsoby řešení touhy po dítěti; rodičovství; homosexuality; family; children; ways of dealing desire for a child; parenthood