Dopad zavedení digitálních nástrojů na efektivitu firmy - Onofrej, Adam (Univerzita Pardubice, 2025)
Tato bakalářská práce se zabývá dopadem zavedení digitálních nástrojů na efektivitu firmy působící v hazardním průmyslu. V úvodu je představena firma, popsán její vývoj a stav před implementací digitálních nástrojů. Dále jsou popsány konkrétní kroky digitalizace a nástroje, které byly ve firmě zavedeny. Analytická část práce se zaměřuje na vývoj nákladů, výnosů a čistého zisku v období 2013-2023 a jejich vliv na celkovou provozní efektivitu. Jsou zde vypočítány a vyhodnoceny ukazatele rentability tržeb (ROS), nákladů (ROC) a návratnosti investice (ROI). Na základě těchto výpočtů je posouzen ekonomický přínos/ztráta digitálních změn. Závěr práce hodnotí efektivitu digitalizační změny a její význam pro současné a budoucí fungování podniku v kontextu proměnlivého hazardního trhu.
The impact of implementing digital tools on company efficiency
Keywords: technická hra; živá hra; kasino; digitalizace; legislativní změna; efektivita; analýza nákladů a přínosů; hazardní průmysl; technical game; live game; casino; digitalization; legislative change; efficiency; cost-benefit analysis gambling industry