Transsexualita v resocializačním kontextu - Lelková, Veronika (Univerzita Pardubice, 2020)
Studentka se ve své diplomové práci zaměří na problematiku transsexuality. V práci se bude věnovat základním informacím o poruše pohlavní identity, její etiologií, etapám procesu přeměny pohlaví a léčbě. Práce bude zahrnovat lékařské, právní a psychologické aspekty. Studentka bude analyzovat data získaná od transsexuálních osob, kteří již změnu pohlaví podstoupily nebo k tomu směřují. K získání dat použije kvalitativní výzkum za pomoci polostrukturovaných rozhovorů. Výzkum bude prováděn metodou případové studie. Cílem bude zjistit, co celý proces přeměny pohlaví obnáší, a jak probíhá resocializace cílové skupiny.
Transsexuality in resocialization context
Keywords: transsexualita; tranzice; pohlaví; pohlavní identita; transsexuality; transition; sex; sexual identity