Továrnická rodina Sochorů ze Dvora Králové nad Labem a její spolupráce s českými umělci v době mezi světovými válkami - Kuhnová, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2011)
Práce je věnována uměleckému mecenáši Josefu Sochorovi a jeho textilní továrně Sochor ve Dvoře Králové nad Labem. Snaží se zmapovat jeho spolupráci s předními českými umělci a nastínit vliv Josefa Sochora na společenský život ve Dvoře Králové nad Labem v meziválečném období.
Factoryowner Family Sochor from Dvůr Králové nad Labem and their Cooperation with Czech Artists between the World Wars I and II
Keywords: textilní průmysl; umění; 19. a 20. století; Dvůr Králové nad Labem; architektura; textile industry; art; 19th and 20th century; Dvůr Králové nad Labem; architecture