Návrh a softwarová implementace diskrétních regulátorů s optimalizovanou strukturou - Dostál, Pavel (Univerzita Pardubice, 2014)
V diplomové práci je popsán teoretický návrh, softwarová implementace a simulační ověření činnosti diskrétních regulátorů s optimalizovanou strukturou. K návrhu regulátorů jsou využity prostředky algebraické teorie syntézy regulačních obvodů. V praktické části je uvedeno ověření činnosti diskrétních regulátorů optimalizovaných pro dobré potlačení poruchy, dosažení žádané hodnoty a pro oba tyto případy současně (regulátory se dvěma stupni volnosti), při uvažovaných regulačních pochodech v konečném a v minimálním počtu kroků regulace. Součástí práce je také zhodnocení dosažených výsledků.
Design and software implementation of discrete controllers with optimized structures
Keywords: diskrétní regulátory; optimalizace; diofantická rovnice; discrete controllers; optimization; diophantine equations