Zvláštnosti radionuklidového zobrazování u dětí - Kudláčková, Kristýna (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zaměřuje na problematiku zvláštností radionuklidového zobrazování u dětí. V rámci zpracování tématu půjde o teoretické vymezení řešené problematiky, a to základních fyzikálních pojmů, obecných informací o nukleární medicíně, radiační ochraně a anatomii. Následně bude provedena praktická část, která se bude zabývat popisem tří druhů vyšetření - dynamické scintigrafie ledvin, statické scintigrafie ledvin a scintigrafie Meckelova divertiklu. Součástí praktické části bude také věcná diskuze zaměřená na rozdílnost, respektive porovnávání postupů vyšetření dětských pacientů ve třech různých nemocnicích v České republice.
Peculiarities of radionuclide imaging in children
Keywords: nukleární medicína; radiační ochrana; děti; scintigrafie ledvin; Meckelův divertikl; nuclear medicine; radiation protection; children; renal scintigraphy; Meckel diverticulum