CAR-T terapie - Klvačová, Martina (Univerzita Pardubice, 2024)
Tato bakalářská práce se věnuje CAR-T terapii. Je zde uveden stručný přehled hematologických malignit, popis struktury CAR a jeho generací. Důraz je kladen na popis průběhu léčby a vedlejších účinků. Dále práce poskytuje přehled komerčně dostupných CAR-T buněčných přípravků. V neposlední řadě jsou uvedeny výsledky klinických studií zabývajících se tímto typem léčby.
CAR-T Therapy
Keywords: hematologické malignity; CAR; CAR-T terapie; T-buněčná imunoterapie; adoptivní buněčný transfer; hematological malignancies; CAR; CAR-T therapy; T-cell imunotherapy; adoptive cell transfer