Separace kobaltu z odpadních vod - Janíček, Miroslav (Univerzita Pardubice, 1995)
Úkolem práce bylo z dostupných pramenů zhodnotit možnosti separace kovů z odpadních vod, provést bilanci odpadních vod z provozu broušení slinutých karbidů v a.s. PRAMET, v odpadních vodách stanovit obsah kobaltu, chemickou spotřebu kyslíku, ropných látek, nerozpustných látek. V laboratorních podmínkách prakticky ověřit metodu čištění odpadních vod se zaměřením na obsah kobaltu a na základě laboratorních zkoušek se pokusit navrhnout technologické zařízení.
Separation of cobalt from waste waters
Keywords: odpadní vody; separace; kobalt; Pramet a.s.; Životní prostředí