Adsorptivní separace C3 uhlovodíků na čistě silikátových ADOR zeolitech - Halamek, Jakub (Univerzita Pardubice, 2018)
Tato práce se věnuje studiu adsorpce propenu a propanu na zeolitech syntetizovaných tzv. ADOR procesem (UTL, IPC-2, -4, -9 a -10). V teoretické části jsou shrnuty dosavadní znalosti týkající se adsorptivních separací lehkých uhlovodíků, základní informace o zeolitových adsorbentech a popis a význam ADOR procesu pro syntézu nových zeolitických struktur. Experimentální část se zabývá studiem adsorpce propanu a propenu na čistě silikátových ADOR zeolitech jak z pohledu chemické rovnováhy, tak z pohledu ustalování chemické rovnováhy.
Adsorptive separation of the C3 hydrocarbons on pure silica ADOR zeolites
Keywords: separace; propen; propan; adsorpce; zeolit; ADOR proces; separation; propene; propane; adsorption; zeolite; ADOR process