Možnosti optimalizace homologační měřicí sestavy spalovacích motorů - Říha, Jiří (Univerzita Pardubice, 2023)
Bakalářská práce se zabývá optimalizací homologačního měření spalovacího motoru. Popisuje nejdůležitější části zážehového motoru, které jsou potřebné k jeho správné funkci. Dále probírá různé druhy snímačů používaných při procesu zkoušek motorů. Zabývá se jednotlivými elektrickými signály a jejich převody. Popisuje proces kalibrace, vliv nejistot měření a možnosti optimalizace měření při homologacích. Dále se zabývá porovnáním způsobů kalibrací a jejich vlivu na odchylky a nejistoty měření.
Optimalization possibilities of the internal combustion engines homologation measuring set
Keywords: spalovací motory; snímače; převodníky; kalibrace; homologace; nejistoty měření; internal combustion engines; converters; sensors; calibration; homologation; measurement uncertainties