Voltametrické stanovení vybraných herbicidů - Horáková, Lada (Univerzita Pardubice, 2012)
Cílem bakalářské práce "Voltametrické stanovení vybraných herbicidů" bylo vypracovat literární rešerši, týkající se této problematiky. Úvod této práce tvoří obecná charakteristika pesticidů, resp. herbicidů. Dále jsou u vybraných herbicidů popsány jejich fyzikální a chemické vlastnosti a jsou specifikovány jejich konkrétní účinky na rostliny. Další část práce se týká principu voltametrických metod. Poslední kapitolu tvoří přehled voltametrického chování vybraných herbicidů s využitím různých pracovních elektrod a možností jejich stanovení.
Voltammetric determination of selected herbicides
Keywords: pesticidy; herbicidy; polarografie; voltametrie; pesticides; herbicides; polarography; voltammetry