Přestupky právnických osob - Valášková, Natálie (Univerzita Pardubice, 2023)
Cílem práce je analýza právní úpravy přestupků páchaných právnickými osobami s důrazem na specifika řízení o těchto správních deliktech. Při analýze budou použity právně-hermeneutické metody výkladu právních předpisů a relevantní judikatury správních soudů. Zahrnut bude rozbor obecných dat vztahujících se ke správním řízením vedeným vybranými orgány Finanční správy České republiky.
Offences of legal persons
Keywords: přestupky; právnické osoby; přestupkový zákon; správní tresty; odpovědnost; offences; legal persons; offence law; administrative penalties; responsibility