Oceňování finančních derivátů - Škodová, Marcela (Univerzita Pardubice, 2012)
Předmětem bakalářské práce je shrnutí poznatků o finančních derivátech, přehled metod jejich oceňování a praktický rozbor nabídek finančních derivátů v České republice. V první části jsou popsány finanční deriváty, jejich charakteristika a vlastnosti. Poté se práce zaměřuje na metody oceňování finančních derivátů. V poslední části nalezneme přehled finančních derivátů u vybraných bank v České republice a jejich porovnání.
Pricing of Financial Derivatives
Keywords: finanční deriváty; forward; futures; swap; opce; financial derivatives; forward; futures; swap; option