Mikrostanovení kyanidů simultánní fotometrickou titrací - Trávníčková, Petra (Univerzita Pardubice, 1995)
Práce je zaměřena na stanovení kyanidů na úrovni hygienické normy pro pitnou vodu simultánní mikrotitrací s fotometrickou indikací. Pro tento účel se prováděla optimalizace podmínek při titraci CN nikelnatou solí na indikátor murexid, přičemž jako prostředí vhodná pro titraci byly testovány směsi triethanolaminu a pufru o hodnotě pH = 10,5-11,5. Byla vyvinuta nová varianta dosud používaného titračního absorbéru s optoelektronickým indikačním systémem.
Microdetermination of cyanides by simultaneous photometric titration
Keywords: pitná voda; Voda; kyanidy; spektrofotometrická mikrotitrace; mikrotitrace