Vliv hiporehabilitace na rozvoj osobnosti a edukaci jedinců s poruchami chování - Jiráčková, Kateřina (Univerzita Pardubice, 2012)
Práce je věnována vlivu hiporehabilitace na rozvoj osobnosti a edukaci jedinců s poruchou chování. V práci se věnuji především oblasti Aktivit s využitím koně, které mají přímý vztah k ovlivnění dítěte s poruchou chování. Práce poukazuje na možnost využití AVK k rozvoji osobnosti, odstranění a prevenci vzniku poruch chování. Zahrnuje také oblast pedagogiky, kde se snažím popsat vliv AVK na následnou edukaci ve školském zařízení.
Influence of Hippo Rehabilitation on the Development of Personality and Education of Individuals with Behaviour Disorders
Keywords: hiporehabilitace; aktivity s využitím koně; poruchy chování; edukace; rozvoj osobnosti; hippotherapy; using horses activities; behavior disorders; education; personality development