Vzdělávání v oblasti vysokorychlostní železnice se zaměřením na vysoké školy - Plášek, Otto; Vágner, Jakub; Týfa, Lukáš; Michálek, Tomáš; Lidmila, Martin (My University, 2021)
Nedostatek kvalifikovaných odborníků na všech stupních je nepřehlédnutelným problémem železnice a s přibližujícím se termínem zahájení výstavby prvních úseků vysokorychlostních tratí na území České republiky se bude stávat čím dál palčivějším s mnoha negativními důsledky pro samotné budování systému vysokorychlostní železnice v ČR. Informace obsažené v článku kvalifikovaně a výstižně popisují stav v této oblastí, cílí na největší problémy a ukazují možné cesty zlepšení tohoto stavu i s přihlédnutím k zahraničním zkušenostem z této oblasti.
Education in the field of the high speed railway focused on the universities
Keywords: železniční doprava; vysokorychlostní železnice; vzdělávání; studijní programy; railway transportation; high speed railway system; education; study programmes