Diagnostické metody v traumatologii páteře - Štěrbová, Karolína (Univerzita Pardubice, 2020)
Bakalářská práce se věnuje tématu diagnostické metody v traumatologii páteře. Práce je zaměřena na stručný popis anatomie páteře, na traumatologii páteře, klasifikaci zlomenin a diagnostické zobrazovací metody používané při vyšetření páteře. Zabývá se použitím konkrétních zobrazovacích metod při podezření na trauma páteře. Porovnává počet použití zobrazovacích metod v kontextu sledovaných diagnóz a dalších kritérií.
Diagnostic Methods in Spinal Traumatology
Keywords: traumatologie; páteř; mícha; zobrazovací metody; radiodiagnostika; traumatology; spine; spinal cord; diagnostic methods; imaging techniques; radiography