Syntéza a vlastnosti melamin kyanurátů - Eliáš, Zdeněk (Univerzita Pardubice, 2007)
Práce se zabývá melamin kyanurátem. Je zde popsáno jeho použití, různé způsoby přípravy i toxikologické vlastnosti. Velká část je věnována samo-organizujícím se systémům s vodíkovými vazbami tvořícími mřížku kyseliny kyanurové a melaminu. Je zmíněna schopnost elektrického přepínání tenkého filmu MC. V experimentální části jsou popsány přípravy několika MC a vybarvování celulózy pomocí MC.
Synthesis and properties of melamin cyanurates
Keywords: melamin kyanurát; vodíkové vazby