Využití technologie GIS v práci cestovní kanceláře - Rýdlová, Ivana (Univerzita Pardubice, 2008)
Bakalářská práce stručně charakterizuje geografické informační systémy (GIS) a pojednává o základních informačních technologiích používaných cestovními kancelářemi (CK). Hlavní část práce je věnována současným způsobům využití technologie GIS v práci CK a prokázání alternativních využítí na případové studii. Případová studie je realizována v prostředí programu ArcGIS Desktop 9.1.
The utilization of GIS technology in work of travel agencies
Keywords: Geografické informační systémy; cestovní kanceláře; prostorové analýzy; ArcGIS Desktop 9.1; Geographic Information Systems; travel agencies; spatial analyses