Virové infekce se zaměřením na mechanismy virových imunomodulátorů - Odložilíková, Romana (Univerzita Pardubice, 2017)
Tato bakalářská práce se zabývá mechanismem působení hostitelského imunitního systému proti viru a také strategií úniků virů před imunitním systémem, vstupem virů do hostitelské buňky a modulací virových imunomodulátorů, které jsou z dostupných informací stručně shrnuty. V práci je také věnována pozornost běžné, ale i výzkumné přímé a nepřímé diagnostice virových infekcí.
Viral infections with focus on mechanism of viral immune modulators
Keywords: antivirová imunita; virové imunomodulátory; diagnostika virů; viry; antiviral immunity; viral immune modulators; diagnostics of viruses; viruses