Izotachoforické stanovení argininu, histidinu a lysinu - Trnková, Lucie (Univerzita Pardubice, 2005)
Tato diplomová práce se zabývá izotachoforetickým stanovením bazických alfa-aminokyselin argininu, histidinu a lysinu. Cílem je nalézt vhodný operační systém a optimální podmínky pro jejich vzájemnou separaci a vybraný operační systém ověřit na modelových a reálných vzorcích.
Isotachophoretic determination of arginine, histidine and lysine
Keywords: izotachoforetické stanovení; aminokyseliny; arginin; histidin; lysin