Krystalizační chování amorfního léčiva Indomethacinu - Koutná, Nicola (Univerzita Pardubice, 2022)
Tato bakalářská práce se zabývá studiem kinetiky krystalizace a strukturní relaxace léčiva indomethacinu. Krystalizační a relaxační chování indomethacinu bylo studováno v závislosti na velikosti částic pomocí diferenční skenovací kalorimetrie (DSC). Bylo využito šest velikostních frakcí vzorku indomethacinu včetně objemového vzorku (bulk). Hlavní cíl práce byla interpretace DSC křivek a následné stanovení aktivační energie krystalizace a strukturní relaxace. Aktivační energie byla určena pomocí Kissingerovy metody.
The crystallization behavior of amorphous drug Indomethacin
Keywords: indomethacin; diferenční skenovací kalorimetrie; krystalizace; strukturní relaxace; indomethacin; differential scanning calorimetry; crystallization; structural relaxation