Hodnocení vlivů výstavby dálnice na trutnovský region - Mitášová, Jana (Univerzita Pardubice, 1999)
Práce obsahuje charakteristiku silniční sítě u nás, vysvětlení pojmu komplexní auditing a jeho použití při výstavbě dálnic. Pak je provedena analýza území, kterým povede dálnice, popis navržených variant vedení tras dálnice a jejich zhodnocení.
The Evaluation of the influence of the motorway construction on the region of Trutnov
Keywords: Doprava; silniční doprava; dálnice; krajina; auditing; Životní prostředí; hodnocení