Vojenské výdaje členských států Severoatlantické aliance - Černínová, Martina (Univerzita Pardubice, 2019)
V bakalářské práci je nejprve pojednáno o bezpečnosti a mezinárodních organizacích, činnosti, členech a financování Severoatlantické aliance. Následně je pozornost věnována vojenským výdajům jednotlivých států, které jsou analyzovány ve vazbě na hrubý domácí produkt a počet obyvatel států. Cílem je identifikovat a posoudit rozdíly v úrovni vojenských výdajů členských zemí organizace.
Military expenditure of the member countries of the North Atlantic Treaty Organization
Keywords: bezpečnost; mezinárodní organizace; Severoatlantická aliance; vojenské výdaje; hrubý domácí produkt; počet obyvatel; safety; international organization; North Atlantic Treaty Organization; military expenditure; gross domestic product; population